Αλ. Παπαρήγα: “Ναρκωτικό” του λαού η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ


Τη φοβική και παρωχημένη πρόταση του ΚΚΕ για τα ναρκωτικά επιχειρεί να μεταφέρει και… στο πολιτικό πεδίο της συζήτησης η Αλ. Παπαρήγα, η οποία, αισθανόμενη την πίεση από τις ενωτικές διεργασίες στην αριστερά, επιχειρεί να χαράξει εκ νέου διαχωριστικές γραμμές. Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ χαρακτήρισε χθες την πρόταση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα για την ενότητα των αριστερών και αντιμνημονιακών δυνάμεων ως “ψέμα – ναρκωτικό” και το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης της αριστεράς ως “μικρό διάλειμμα” μέχρι να επιστρέψουν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ.


Συγκεκριμένα σε ερώτηση σχετικά με την εκτίμηση πως, “αν η αριστερά ενωνόταν, θα έβγαινε πρώτο κόμμα και ως εκ τούτου έχουν ιστορικές ευθύνες όσοι το αρνούνται”, η ίδια υποστήριξε πως “ο καθένας μπορεί να παίρνει την επιθυμία του για πραγματικότητα, το κυριότερο, όμως, είναι το εξής: Είναι ένα είδος ‘ναρκωτικού’; Δεν ξέρω τι να το πω. Ο χώρος αυτός, αντί να βοηθάει στη λαϊκή οργάνωση και αφύπνιση, στη συνειδητοποίηση του λαού, ότι πρέπει να ακολουθήσει πολιτική ρήξης, διαδίδει το ψέμα – ναρκωτικό, ότι μέσα από μια κάλπη μπορεί να βγει μια αριστερή κυβέρνηση”. Ταυτόχρονα είπε ότι “ενδεχομένως μπορεί να βγει η αριστερή κυβέρνηση, αλλά αυτή η αριστερή κυβέρνηση συνυπάρχοντας και αφήνοντας στη θέση τους τα μονοπώλια, δεν θα κάνει τίποτε άλλο, παρά να συνεχίσει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων και κυρίως να υπάρχει ένα μικρό διάλειμμα, μέχρι να ξαναεπιστρέψει το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. με καινούργιο λοφίο”.

Από την Ήπειρο, όπου βρίσκεται, η Αλ. Παπαρήγα αναφέρθηκε και στη συγκυβέρνηση λέγοντας πως “τα τρία κόμματα που είναι στην κυβέρνηση είναι αποφασισμένα να πατήσουν πάνω σε πτώματα προκειμένου να ανταποκριθούν στην ανάγκη να κάνουν την εργατική δύναμη εντελώς φθηνή απέναντι στους επιχειρηματίες”.

Κ.Ζ.