Ο Κιμ Γιονγκ-ιλ επιφύλαξε την "επίγεια κόλαση" για τον λαό του


   http://www.express.gr/

 Ο Κιμ Γιονγκ-ιλ επιφύλαξε την "επίγεια κόλαση" για τον λαό του, υπενθυμίζουν οι δυτικές οργανώσεις για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ανάμεσα στον λιμό, τα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας και τις μαζικές εκτελέσεις, το σταλινικό καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ είναι υπεύθυνο για τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων, δήλωσε ο Κεν Ροθ, ο εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης Human Rights Watch.

"Ο Κιμ Γιογκ-ιλ θα μείνει στη μνήμη ως ο βάρβαρος επικεφαλής ενός συστήματος συστηματικής και μαζικής καταστολής, ακόμη και μέσω της πρόθεσής του να αφήσει τον λαό του να πεθάνει από την πείνα. Ο "αγαπημένος ηγέτης" αφήνει πίσω του μία χώρα σε οικονομικό μαρασμό, που πλήττεται από φονικό λιμό και σοβαρές και μόνιμες ελλείψεις ειδών διατροφής. Το εν τρίτον του πληθυσμού υποφέρει από την έλλειψη τροφίμων, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που θεωρούνται αντιφρονούντες βρίσκονται στις φυλακές.

Ο Σαμ Ζαρίφι, διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού δήλωσε από την πλευρά του ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη μεταβίβαση της εξουσίας στον Κιμ Γιονγκ-ουν, τον μικρότερο γιο του Κιμ Γιονγκ-ιλ, πραγματοποιήθηκε εκστρατεία εκκαθαρίσεων που περιλαμβάνει την πιθανή εκτέλεση εκατοντάδων αξιωματούχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Διεθνούς Αμνηστίας, "ο Κιμ Γιονγκ-ουν και όσοι τον στηρίζουν θα προσπαθήσουν να εδραιώσουν την εξουσία τους ενισχύοντας την καταστολή και συντρίβοντας οποιαδήποτε δυνατότητα διαφωνίας".