ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ!

Σήμερα το πρωί, πρωτοβουλία αποτελούμενη από καθηγητές του Παντείου (Συσπείρωση Πανεπιστημιακών), διοικητικούς υπαλλήλους (Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία), φοιτητές (Αριστερή Ενότητα) και μεταπτυχιακούς (Manifesto – Αυτόνομη Κίνηση Μεταπτυχιακών) προχώρησε σε κατάληψη του Τμήματος Προσωπικού του Παντείου προκειμένου να μπλοκαριστεί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για το Συμβούλιο Διοίκησης, τη νέα δομή που προετοιμάζεται από την Άννα Διαμαντοπούλου για να αναλάβει τη διοίκηση του πανεπιστημίου με την εμπλοκή σε αυτήν των επιχειρηματιών και των φίλων της κυβέρνησης. Υπερασπιζόμαστε το Σύνταγμα και την αυτονομία των πανεπιστημίων απέναντι στις αυθαιρεσίες και τις παρανομίες της κυβέρνησης. Υπερασπιζόμαστε το μέλλον των μελών του, το μέλλον όλων μας.

Η κατάληψη θα συνεχιστεί ως την Τετάρτη που λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ:

ΚΑΤΑΛΗΨΗ

του χώρου όπου τηρείται το Ειδικό Πρωτόκολλο της πενταμελούς Οργανωτικής Επιτροπής για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης, μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων,

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 14:00.


Με το Σύνταγμα παρά πόδα, δεν θα επιτρέψουμε την ολοκλήρωση της θεσμικής εκτροπής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ακυρώνουμε έμπρακτα την υποβολή υποψηφιοτήτων ερήμην των Συλλογικών Οργάνων, χωρίς νόμιμα επικυρωμένους εκλογικούς καταλόγους και με πλήρη απουσία προγραμματικών δεσμεύσεων εκ μέρους των υποψηφίων. Δεν θα χαρίσουμε σε κανέναν το πανεπιστήμιο, την παράδοσή του και τις προοπτικές του.  

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ,  MANIFESTO,  ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ